torsdag 2 oktober 2014

Vecka 40

Skriva

Oj, vad vi skriver ofta inne hos Hjortarna. Vi skriver i svenska, vi skriver i matematik, vi skriver i no och vi skriver i so. Ja, vi skriver faktiskt i alla ämnen!
Ofta när vi skriver texter i svenskan så diskuterar vi innehållet, vad t ex sagan eller berättelsen ska handla om. Detta har vi gjort ända sedan förskoleklass. Men nu har vi även börjat analysera viktiga delar av en text gemensamt. Vi diskuterar t ex hur en mening ser ut och hur en mening börjar och slutar. Vi har vid flera tillfällen skrivit meningar i par under visst många minuter, och resultatet ser ut så här:Meningarna som eleverna kommer på får de sedan tillsammans läsa upp för klassen. Det är både pirrigt och roligt att stå inför sina klasskompisar och läsa. 

   

Vi har även börjat skriva längre texter. Det är en utmaning att kunna skriva en berättelse med en början, en handling och ett slut. Här kommer några smakprov och resultatet är fantastiskt!Många av eleverna älskar att få läsa upp sina texter. Lyssna och njut!På no-lektionen gick vi till skogen för att titta på svampar. 

Tack för den här veckan!
Hälsningar från alla Hjort-elever

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar