söndag 26 januari 2014

Vecka 4

I svenska skriver vi sagor om Tummen. För att få inspiration har vi läst flera av Inger och Lasse Sandbergs böcker om Tummen. Texterna skriver eleverna på sina datorer och sen målar de fina och detaljrika bilder till sina texter. 

 
 


På tisdagen besökte vi biblioteket. Vi hade tagit med oss våra sagor om Tummen som vi läste upp för varandra. Vi lånade också med oss en massa böcker hem till skolan!
 
 


Under torsdagen fick vi träffa skolans mentor Renata Chlumska. Hon berättade för oss om sina äventyr och hur viktigt det är att tro på sej själv och att man faktiskt kan och klarar så mycket mer än man själv anar. Hon pratade också om att ingenting är omöjligt och att man ska vara glad över de framgångar man har gjort och sträva mot nya mål.
Den 3 februari kommer vi att träffa Renata igen. Denna gång via Skype. Tills den träffen fick vi en läxa. Vi skulle skriva och rita om vårt drömäventyr!
Ämnet som vi har tillsammans med Renata heter Heartware och det går att läsa mer om det på hemsidan. Heartware kommer att dyka upp på schemat många gånger framöver. 
Öppet hus var en spännande och ovanlig dag! Tänk att gå i skolan på en lördag och dessutom ha massor av föräldrar och barn som går runt i klassrummet för att titta på vad man jobbar med. Eleverna klarade detta galant även om det var flera som undrade varför de vuxna inte var tysta under lektionen :-)
Vi ses igen nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar