lördag 18 januari 2014

Vecka 3


Äntligen har snön kommit! Jag tror att vi alla har väntat på den. Det fina och härliga vädret med snö har gjort att rasterna och uteleken har varit extra kul denna vecka! Vi har åkt pulka och tefat, gjort gångar i snön, gjort snöänglar, rullat och byggt snöskulpturer. Tänk att man kan göra så mycket roligt av så lite snö!
 


Svenska
Vi har börjat läsa LasseMajas detektivbyrå vilket har resulterat i att många av barnen leker detektiver på rasterna.
Eleverna har skrivit ner en önskning var som de har skickat iväg med en raket. Raketerna finns uppsatta utanför klassrummet så kom gärna in och läs!


 

 


Vi har också provat att skriva en egen berättelse med både bilder och text. Eleverna arbetade under stor koncentration och tyckte att det var roligt att se sin saga växa fram!Matematik
Den här veckan har vi arbetet mycket med matematik. Vi har prövat att både räkna addition och subtraktion. Eleverna har tillsammans två och två arbetat med datorn. Där har det skrivit matte-problem till en bild. Det blev många kluriga frågor. Titta gärna på väggen utanför klassrummet och försök att lösa uppgifterna!
Vi har också tittat lite på tallinjen och då såg vi att varje siffra har en granne. Det är lite klurigt att veta vilken siffra som kommer före och efter tex 7.

Storsamling
Vi har haft storsamling tillsammans med rävarna. Då pratade vi om olika saker. Vi avslutade med att Jonas spelade gitarr och vi sjöng. Det var kul!
Hälsningar från Ulrika, Rasmus och alla Hjortar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar