fredag 5 september 2014

V. 35 + 36


Två veckor har gått sedan den senast uppdateringen här på bloggen och vi har hunnit med massor av olika uppgifter :-)

Vi har lyssnat till de sista redovisningarna om sommaren. Det är härligt att se så entusiastiska elever som på ett fängslande sätt kan fängsla sina klasskamrater med sitt berättande. 
Vi har redan kommit igång med arbetet med datorerna. Vi har bland annat skrivit texter om våra familjer. Texterna som eleverna skriver är redan nu långa och innehållsrika. Många av eleverna frågar om hur olika ord stavas och var det ska vara stor bokstav och punkt. Jag är väldigt imponerad både av deras kunskaper och deras hunger över att hela tiden vilja lära sig mer!


I måndags hade vi Kick-off för vårt tema om Tove Jansson. Vi fick vara med på en härlig samling där vi bland annat sjöng allsång och träffade Snusmumriken!

I matematik har vi introducerat begreppet ”subtraktion”. Vi har även hunnit med att arbeta med subtraktionsuppgifter, både i boken och med konkret material. 


I no arbetar eleverna med artkunskap. Här spelas det bär-memory!


På engelskan lär sig eleverna veckodagarna och de har bland annat fått leka Kims lek genom att sortera veckodagarna i rätt ordning.


På rasterna har vi otroligt roligt och det är massor av olika lekar på gång just nu. Både eleverna och vädret är på topp!


Det var allt för denna gång!

Hälsningar från alla elever i Hjortarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar